BM Byggeindustri og bæredygtighed
Byggeriet i Danmark står for omkring 30 % af CO2-produktionen, og det er ærlig talt ikke en statistik, vi er særlig stolte af, at være en del af. Vi ved derfor, at det er nødvendigt for byggebranchen at træffe mere bevidste design- og materialevalg, for at nedbringe det tal.
Vi oplever heldigvis en øget efterspørgsel efter et alternativ til traditionelle og mere energikrævende byggemetoder, som vi ønsker at være med til at efterkomme.
Vi bygger vores moduler i træ, en fornybar ressource, der optager CO2 fra atmosfæren i løbet af sin vækstperiode og lagrer det, når vi bruger det som byggemateriale.
Hos BM Byggeindustri ønsker vi, at tage et ansvar for det aftryk vi og vores boliger efterlader. Derfor tænker vi bæredygtighed ind i alt hvad vi foretager os, og vi tænker bæredygtigt i en social, miljømæssig og økonomisk forstand.
Social bæredygtighed
Modulbyggeri tilbyder nogle fordelagtige arbejdsforhold ift. traditionelt byggeri, f.eks. ergonomisk gode arbejdsstillinger og stationære maskiner, der kan hjælpe med tunge løft. Hos BM Byggeindustri har vi desuden stort fokus på at minimere støj på arbejdspladsen og har derfor støjreducerende troldtekt-plader i alle produktionshaller. For at minimere støjen ved opskæring er en af vores haller omdannet til opskæringshal. Det at vi har samlet hovedparten af opskæringer i én hal er udover at være støjreducerende også med til at reducere mængden af støv i de øvrige haller.
Miljømæssig bæredygtighed
Vores moduler er konstrueret i træ. Et materiale der ofte fremhæves som et godt alternativ til traditionelle konstruktionsmaterialer, da træ er en fornybar ressource, som optager CO2 fra atmosfæren i løbet af sin levetid, og lagrer det, når det bruges som byggemateriale.
Vi kan desuden tilbyde boliger der svanemærkede og DGNB-certificerede, og har flere afsluttede, certificerede projekter.
Økonomisk bæredygtighed
Den måde vi producerer og forbruger materialer er noget der altid har været fokus på hos BM Byggeindustri.
I første omgang forsøger vi at forebygge den mængde affald vi genererer, bl.a. ved at bestille ting på mål, hvor det er muligt. Hernæst prioriteres genbrug efterfulgt af genanvendelse, hvilket vi har gode forudsætninger for, da vi bygger i et produktionsmiljø. Herefter følger anden nyttiggørelse (f.eks. energiudnyttelse), og slutteligt bortskaffelse, som vi så vidt muligt forsøger at undgå. I produktionen sorterer vi det affald vi genererer i 22 fraktioner, og har styr på, hvor det kommer hen efterfølgende, for at blive enten genanvendt eller genbrugt.