BM Byggeindustri i Bramming – præfabrikeret og planmæssigt opført modulbyggeri

BM Byggeindustri i Bramming – præfabrikeret og planmæssigt opført modulbyggeri

I Bramming venter borgerne i spænding på de 51 nye familieboliger og alle er tilfredse med at byggeplanen holder, så husene bliver klar til nytår.

Fakta:
Byggeriet indeholder individuelle boliger, rækkehuse og etagebyggeri.
Boligerne har optimale dagslysforhold og terrasser eller altaner. Der er tænkt over bæredygtigt og vedligeholdelses venligt materialevalg.
Byggeriet opføres som modulbyggeri i træ fra BM Byggeindustri i Hobro

Bramming rådhus forvandles til nye boliger
Da Bramming blev en del af Esbjerg kommune blev rådhuset i byen overflødigt. Med den kommunale forandring blev det muligt at bygge 51 nye familieboliger og et fælleshus i den gamle stationsby. Bramming Boligforening sendte i 2017 opgaven i udbud i en arkitektkonkurrence, hvor et team bestående af Prisme arkitekter, ingeniørfirmaet MOE og BM Byggeindustri vandt opgaven med at bygge et boligprojekt på den grund, hvor rådhuset lå.
”Der er en plan om at aflevere de første 17 boliger omkring sommerferien og resten bliver færdige inden nytår 2020, og det ser ud, som om vi holder den plan. Vi startede med at montere den første blok af boligerne i november, og allerede her i januar står de tre første blokke klar. Vi mangler to blokke med etageboliger og så fælleshuset” – fortæller Lars Dalsgaard, projektleder fra BM Byggeindustri, som har flere års erfaring inden for modulbyggeri af høj klasse. Modulerne bliver produceret på fabrikken i Hobro og sendt til Bramming ad motorvejen og monteret på byggepladsen.
Byggeriet og lokalsamfundet
Det skaber opsigt i lokalområdet, når de færdige moduler ankommer i Bramming. Byggeriet skrider hurtigt frem, og metoden med at fremstille de store moduler på fabrikken i Hobro og sende dem afsted, gør byggeprocessen mindre påvirkelig af vejret. På selve byggepladsen skal håndværkerne samle de store ”klodser” og ikke bygge dem op fra bunden. Det betyder, at BM Byggeindustri stort set kan bygge i al slags vejr og gør det unægtelig noget nemmere at overholde tidsplanen for byggeriet.
”Modulbyggeri er en metode, som BM Byggeindustri var en af de første til at anvende i Danmark, og Bramming Boligforening var da også forbi fabrikken i Hobro og se deres boliger blive opbygget som moduler på fabrikken i de store haller. I det hele taget har de vist stor interesse og fulgt byggeriet tæt.” – udtaler Lars Dalsgaard.

Bramminghus er det rigtige navn
Bramming Hus bliver navnet på det nye byggeri, som allerede nu har taget så meget form, at borgerne i Bramming har kunnet navngive det ved afstemning. Det store arkitektegnede byggeri får også betydning for byen, da det er anlagt centralt i Bramming og egnet til børnefamilier. Boligerne varierer fra etplans huse til fra halvanden plan for rækkehusenes vedkommende og helt op til fire etager for etageboligerne.
”I øjeblikket er de bagerste huse i området under opførelse. Herefter monterer vi etageboligerne ud mod Sct. Knuds Allé. Det unikke ved byggeriet her i Bramming er, at alle kvadratmeter er præfabrikeret fra Hobro og opført i træ, så de kommer til at passe godt ind i omgivelserne. Vi glæder os til at levere et godt stykke arbejde til nytår” beretter byggeleder Andrei Levente.