INGEN FINALEPLADS UDEN GOD SPARRING

INGEN FINALEPLADS UDEN GOD SPARRING

BM-Byggeindustris succes er bygget på innovative idéer hjulpet godt på vej af konstruktiv sparring med det lokale erhvervsråd

BM Byggeindustri A/S høster endnu en gang anerkendelse. Denne gang er det lykkes den lokale vækstsucces fra Hobro at nå finalen i Region Nordjyllands innovationskonkurrence, ”Tag Fat 2016”. Tidligere har virksomheden blandt andet modtaget byggebranchens hæderspris for Årets Byggeri i Aalborg 2015.

BM Byggeindustri A/S er kendte for deres energivenlige – og præfabrikerede modulbyggeri til bolig-, kontor-, sygehus- og institutionsbyggeri.

Succes med afsmittende virkning

Det er Mariagerfjord Kommunes Erhvervsråd, som har udvalgt BM Byggeindustri til at repræsentere kommunen, når udvalgte virksomheder fra nordjyske kommuner konkurrere om at være regionens mest innovative virksomhed.

–          Det var i stærk konkurrence med andre lokale virksomheder. Men det som gjorde, at BM Byggeindustri A/S trak fra, er at de under en økonomisk krise formåede at udvikle virksomheden og øge deres salg af præfabrikerede moduler – i Sverige af alle steder. Det er jo som at sælge sand i Sahara. Derover er virksomheden jo vel nok nogle af de fremmeste i skoene, når det gælder energivenligt byggeri, forklarer erhvervsdirektør Torben Ladefoged, Mariagerfjord Kommunes Erhvervsråd, og fortsætter;

–          Når historier om innovative vækstsucceser som denne når ud over kommunegrænsen, så er det jo også med til at styrke brandingen af både kommunen og resten af vores erhvervsliv. Det er med til at bekræfte eksisterende virksomheder, at Mariagerfjord Kommune er et godt sted at drive virksomhed fra, ligesom det gør det lettere at tiltrække opmærksomhed fra potentielt tilflyttende virksomheder.

Konkurrencen afslører stærke og svage sider

Og, hos BM Byggeindustri A/S er man beærede over chancen for at få lov til at repræsentere kommunen, vise hvad man står for og samtidigt få mulighed for at sammenligne sig selv med de andre deltagende virksomheder.

–          Udover eksponeringen, så har vi ved at have deltaget i konkurrencen fået stukket et værktøj i hånden, som viser os en masse omkring vores både stærke og svage sider, fortæller Brian Søndergaard Hansen, produktionschef hos BM Byggeindustri A/S.

Plads til begejstring og plads til forbedringer

Brian Søndergaard Hansen refererer til resultaterne af den spørgeundersøgelse , der i forbindelse med innovationskonkurrencen er blevet besvaret af ledelse og medarbejdere hos BM Byggeindustri A/S. Svarene i spørgeundersøgelsen er mere eller mindre positive på alle parametre. Men, trods de fornemme svar, så har undersøgelsen også vist BM Byggeindustri A/S, at man sagtens kan blive endnu bedre.

–          Vi kan for eksempel forbedre os når det gælder den interne kommunikation omkring idéudvikling. De fleste gode idéer, når det gælder optimering af ens produktion, kommer fra folk i produktionen. Men, rapporten viser os, at mens vi er gode nok til at indhente disse gode idéer, så har vi måske været knapt så gode til at dokumentere over for vores dygtige medarbejdere i produktionen, hvad der kommer ud af deres idéer, forklarer Brian Søndergaard Hansen.

Vil ikke være foruden sparring med erhvervsråd

Udover egne gode idéer og hårde arbejde så mener Brian Søndergaard Hansen, at det også er den gode sparring med Mariagerfjord Erhvervsråd, der har gjort BM Byggeindustri A/S til et forbilledligt eksempel på, at innovation betaler sig.

–          Jeg kan kun på det kraftigste anbefale, at andre virksomheder, uanset hvilken fase de befinder sig i, tager imod tilbuddet om sparring og rådgivning fra Mariagerfjord Erhvervsråd. De har i den grad hjulpet os, blandt andet ved at facilitere kontakt mellem os og konsulenter fra for eksempel Aalborg Universitet, forklarer Brian Søndergaard Hansen.

Finalen om at være Region Nordjyllands bedste innovationsvirksomhed i 2016 finder sted den 11. maj.