HOLBÆK – STARTBO – LEJERBO

FACTS

70 Standardboliger á 33kvm: 2310kvm

30 Familieboliger á 66kvm: 1980kvm

6 “skæve” boliger á 49,5kvm: 297kvm

Gavle 58x3kvm: 174kvm

Vaskeri / fællesrum / kontor 99kvm

Altangange 525kvm

Samlede bruttoetageareal 5385kvm

Terrasser ved altangange 90kvm

Parkering 68 pl.

Depoter 106 stk.á 1,5m2: 159kvm

Standardbolig incl. gavlandel 34,7kvm

Familiebolig incl. gavlandel 67,7kvm

“Skæve” boliger incl. gavlandel 50,5kvm

PROJEKT BESKRIVELSE

Bebyggelsen indeholder i alt 106 boliger fordelt på 70 ungdomsboliger, 30 familieboliger og 6  “ skæveboliger “ boliger. De 6 Skæve boliger ligger lidt for sig selv imellem de regulær boliger. De resterende boliger fordeles på 4 boligklynge i 2 etager. Alle Boliger har adgang til et fællesareal enten direkte fra terræn eller fra altangang / svalegang.

Boligklyngerne danner rum om et fælles opholdsrum som definerer en ramme for sociale aktiviteter. Mellem klyngerne findes der et mere semioffentlig fællesareal med forskellige faciliteter. Cykelparkering, depoter, græsplæne, vaskeri, fællesrum, kontoar, renovation etc. Der etableres et depot til hver bolig i terrænniveauet.

Boligen er i grundstrukturen 4,1*8,0 meter, dvs. 33kvm ( + gavlandele), og indrette enkelt og robust, tilpasset bebyggelsens målgruppe. I indretningen af boligen er der lagt vægt på at den udover at være funktionel og fleksibelt , også har en identitet der adskiller sig fra den traditionel almen bolig i stemning og materialevalg. Boligens ene væg er in-drettet som en “funktionsvæg”, indeholdende et basiskøkken, garderobe, arbejdsplads, og evt.sidderiks. Funktionesvæggen tænkes overordnet udført i elementer. Badeværelse udføres i uorganiske materiale og indeholder bad, toilet, håndvask og evt. plads til vaskemaskine / Vaskesøjle.

Boligens opholdsrum har et nettoareal på 17,3kvm og har er næsten kvadratiske, hvilket medføre fleksibilitet under en givende indretning. Som det fremgår af illustrationen og tegningerne er der plads til seng, skabe, sofa, og spisebord til flere personer. I entrén  / køkken er der ved siden af døren en smalt vindue, der giver lys og mulighed for at visuelt kontakt til boligens indgangssiden .

HENT MATERIALE

• Løsningsbeskrivelse