Rejsegilde på Venligbolig plus på Frederiksberg

Rejsegilde på Venligbolig plus på Frederiksberg

BM Byggeindustri har leveret modulbyggeri til det nye Venligbolig projekt på Frederiksberg i København.

Se film om rejsegildet inkl. alle talerne

Talererækken på filmen er:

00.07 – Borgmester Simon Aggesen 03.41 – Boligminister Kaarde Dybvad 07.18 – Formand FFB Laurits Roikum 14.39 – Byggedirektør i KAB Rolf Andersson
16.49 ONV Arkitekterne Søren Rasmussen

Se TV 2 Lorrys indslag fra rejsegildet her:

 

Projektlederen udtaler:

 

” Vi har netop afholdt rejsegilde på byggeprojektet ”Venligbolig” på Frederiksberg.

Der var et flot fremmøde, hvor blandt andre Borgmester Simon Aggesen og Boligminister Kaare Dybvad stod for nogle flotte taler.

Byggeprojektet tog form i 2018, hvor BM Byggeindustri A/S indgik aftale med Frederiksberg Forende Boligselskaber, og på tog sig rollen som Totalentreprenør.
Bolig-modulerne i 4 etager er monteret i firkant omkring præmonterede trappekonstruktioner, som samtidig, via reposer, giver adgang til boligerne og tagterrasserne. Det gav lidt hovedbrud i projekterings-fasen, men alt er forløbet lige efter planen.

Vi gik i jorden i januar måned 2019, og nu 9 måneder efter, står der næsten 41 dobbelt-boliger, 3 fælles køkkener og et fælles vaskeri færdig.

Bebyggelsen skal huse flygtninge og studerende, og er udformet med udgangspunkt i Venligbolig Plus integrations-konceptet, som har det overordnede sigte at løse integrations-udfordringer for flygtninge samtidig med, at det skaber et alternativt botilbud for unge studerende i byen

Forløbet har været lidt specielt i det, at byggegrunden ligger på en gammel kirkegård – med dertilhørende ”beboere”.

I samarbejde med Solbjerg Kirkegaard blev jorden nænsomt renset, og ligrester genbegravet andetsteds på kirkens areal. Det er absolut første gang i BM´s historie, at lig fund har været inkluderet i entreprisesummen…

Aflevering af projektet er fastsat til d. 5/11 2019, og jeg forventer ingen problemer i at overholde denne deadline.

Tak til alle vores samarbejdspartnere, som har været medvirkende til at skabe et fantastisk byggeri, som vi kan være stolte af.”

Med venlig hilsen
Anders Lund
Projektleder

 

Byggeriet på Frederiksberg er indstillet til Projektudviklingsprisen

Projektudviklingsprisen gives til den virksomhed, som i særlig grad er lykkedes med at udvikle et projekt eller et område, så det skiller sig ud. Projektudviklingsprisen kigger på hele projektet – fra udvikling af idéen til den faktiske opførelse af nybyggeriet til bolig, industri eller erhverv. Projektet skiller sig ud ved at bringe ny værdi til et område samtidig med, at der er tænkt på arkitektur, funktion, entrepriseforhold, plan- og miljøforhold, bæredygtighed, omgivelser og tilgængelighed.

Det er projektudviklerne bag Venlig Bolig Plus ONV og WE DO DEMOCRACY, der er indstillet til finalen om den prestigefulde pris.

Se : https://www.wedodemocracy.dk/   og se: https://onv.dk/

Se mere på: https://www.licitationen.dk/buildingawards/awards.xhtml#Projektudviklingsprisen

 

 

 

Galleri fra rejsegildet

 

t