Hareskovens Lilleskole

Bygherre
Hareskovens Lilleskole i Ballerup

Entrepriseart
Totalentreprise

Udførelse
2014

Projektinformation:

Hareskovens Lilleskole er bygget med omtanke for at skabe gode og trygge rammer for børnenes og pædagogernes dagligdag.

Bygningen er på 750 m2, og har syv rummelige grupperum, som også kan anvendes til f.eks. kontor eller personalerum. Derudover er der også to mindre grupperum placeret op ad fællesrummet.

Den overordnede vision for børnehuset har været at skabe rammerne for en dagligdag hvor børnene kan møde hinanden på tværs af de store fællesrum og skabe naturlige bånd til nye venskaber. Den centrale placering af bygningens fællesrum gør det ligeledes muligt, på praktisk vis, at opdele børnene i deres respektive grupper.

Der er i alle grupperum en lavt placeret vindueskarnap, som giver børnene mulighed for at skabe en hyggekrog, hvor de kan sidde og betragte himlen og den omkringliggende natur, eller trække sig tilbage og slappe af.

Der er centralt i bygningen placeret to fællesrum med højt til loftet og et stort og åbent lysindfald, som skaber en god atmosfære.

Til hvert fællesrum er der placeret et te- / anretter køkken, som giver mulighed for tilberedning af mad til dagens gøremål.

Toiletfaciliteterne er placeret separat fra grupperummene, og er indrettet således at børnene selv har mulighed for at tilgå disse, samtidig med at pædagogerne nemt kan overskue om nogen har brug for hjælp. Der er ligeledes placeret to toiletter tiltænkt personalet i vindfanget modsat ankomstrampen.

Store vinduespartier og godt lysindfald har været centralt i projektet. Både for at kunne udnytte det naturlige sollys, og for at give børnene mulighed for at føle sig tættere på den omkringliggende natur. De højt placerede vinduesbånd bidrager til, at man kan følge solens bane fra tidlig morgen til aften.