Ranunkelhaven - den første boligetageejendom i Danmark til at modtage en DGNB Hjerte-udmærkelse

25-08-2022

Hos BM Byggeindustri banker vores hjerter for at bygge gode, sunde boliger, og det har vi nu fået en anerkendelse for, at vi også gør. Som det første DGNB Guld-certificerede etagebyggeri i Danmark har Ranunkelhaven modtaget en DGNB Hjerte-udmærkelse.

DGNB Hjerte-certificeringen vidner om, at der i byggeriet er gjort en ekstraordinær indsats i forhold til sundhed og velvære, og at det er bygget med omtanke for de personer, der skal bo og leve i boligerne.

“Vi danskere bruger omkring 80 og 90 % af vores liv indendørs. Med det in mente bør sundhed og velvære altid være et omdrejningspunkt i bygningsdesign og -udførelse. Med udmærkelsen DGNB Hjerte ønsker vi at belønne de byggerier, som på helt ekstraordinær vis netop har bygget med menneskers trivsel i centrum,” siger Mette Qvist, direktør i Green Building Council Denmark. 

DGNB Hjerte-udmærkelsen tildeles byggerier, der lever op til visse krav for sundhed og velvære indenfor fem parametre:

1. Luftkvalitet

2. Akustik

3. Visuel komfort

4. Termisk komfort

5. Arkitektonisk værdi.

Projektet har hele vejen igennem været præget af tårnhøje ambitioner fra både BM Byggeindustri og ikke mindst Bygherre, Civica. Derfor er vi meget stolte over, at opnå denne anerkendelse, der bekræfter, at vi også har levet op til vores ambitioner.

“Stort tillykke med Ranunkelhaven for det flotte byggeri. Det er inspirerende at se byggeprojekter som dette, der er gennemført med så høje ambitioner. Derfor er vi også glade for at kunne tildele dette byggeri både DGNB Guld og udmærkelsen DGNB Hjerte – endda som den første boligetageejendom i Danmark. Ranunkelhaven er på mange måder et fyrtårnsprojekt, som jeg håber mange vil lade sig inspirere af, og ikke mindst have glade beboere og brugere mange år i fremtiden.” Siger Mette Qvist, direktør i Green Building Council Denmark.